Jeneratör Takip Cihazı
Elektronik
Jeneratör Nedir?: Jeneratörler, mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren elektrik makinalarıdır. Jeneratörler stator ve rotor olmak üzere iki ana kısımdan oluşurlar. Jeneratörlerin özellikleri aşağıda açıklanmıştır.
- Mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviren sistemlere jeneratör denir.
- Alternatör ve motorlardan meydana gelir.
- Örnek olarak kimyasal enerjinin elektrik enerjisine dönüşmesi ya da ışık hücrelerinin fotoelektrik sistemine dönüşmesi örnek gösterilebilir.
- Elektriğin kesilmemesi durumlarda sıklıkla kullanılır.
- Dinamo, elektromanyetik jeneratörlerde bulunan bobin, manyetik alan içinde indüksiyon çizgilerini keserek hareketlerini sürdürmektedir.
- Elektrostatik enerjilerde ise elektrostatik indüksiyon veya sürtünmeyle elde edilen zıt elektrikli yüklerin bölünerek harcanmasıdır.
Jeneratörler Nerede Kullanılır?
Kara Tipi: Karada kullanılan after cooler ve motor ceket suyunun radyatör aracılığıyla hava ile soğutulduğu jeneratör tipleridir.
Deniz Tipi: Denizde teknelerde ve gemilerde kullanılan jeneratör tipidir. Bu jeneratör setleri teknelerde ve gemilerde yer sorunun çok fazla olması nedeniyle kara jeneratör setlerinin en büyük alana sahip parçası olan radyatör yerine after cooler ve motor ceket suyunun suyla soğutulduğu sistemli jeneratör tipleridir.
- Cezaevlerinde
- Hastanelerde
- Teknokent binalarında
- Gıda sektörü
- Fabrikalar
- Asansörlerde
Jeneratörlerin Güç Hesabı
Kaynak : http://www.power.gen.tr
Jeneratör Cihazları Takip Sistemi
* Cihaz görselleri üreticilerine aittir.
Jeneratör takip sistemi 4 modelden oluşmaktadır. Bunlar aşağıda açıklanmıştır.
- Ethernet kablolu
- Wifi kablosuz
- GSM kablosuz
- RF kablosuz